Lokal netthandel med levering på døra – og med redusert korona-risiko!

Nå kan du handle lokalt – hjemmefra – uten å eksponere deg for korona-smitte!

I tett samarbeid med Alta kommune og Samfunnsløftet til Sparebank 1 Nord-Norges lanserer vi nå www.handleialta.no. Portalen er lokale butikkers svar på utfordringene vi ser i samfunnet for tiden. Dette er også lokalt næringslivs offensive holdning til netthandel. Dette er også starten på en større satsing hvor vår ambisjon er at handelsstanden i Alta skal bli best på personlig service i butikken samtidig som vi blir gode på å levere rett hjem til kunden.

Handelsstanden i Alta opplever en vanskelig tid med lite folk i butikkene og sviktende omsetning. Det betyr at vi må handle nå!  Gjennom etableringen av denne portalen ønsker Alta Næringsforening å bidra i denne dugnaden med å unngå å spre smitte samtidig som lokale butikker har muligheter til å selge varer og få de levert trygt hjem til kundene.

Helt konkret har vi gjort følgende:

1. Etablering av portal hvor butikker som tilbyr hjemlevering markedsføres

2. Kundene får en enkel oversikt over hvor de kan handle hjemmefra og tar direktekontakt med butikkene.

3. Alta Næringsforening har inngått en avtale med Alta Lastebilsentral som gjennom sin budbiltjeneste leverer varer ut til kundene mandag til fredag i Alta by, Tverrelvdalen, Rafsbotn, Nyvoll, Kåfjord og Eiby.

Nettstedet www.handleialta.no blir en portal som markedsfører alle butikker som deltar i prosjektet og hvordan kunden kommer i kontakt med butikken. Det er nå ca 30 bedrifter som er med på ordningen. Det er gratis for bedriftene å være med og vi håper så mange som mulig av butikkene i Alta vil henge seg på.

 «Vi vil takke Alta Kommune og Samfunnsløftet til Sparebank 1 Nord-Norge for raskt og effektivt bidrag til prosjektet. Uten deres hjelp hadde ikke dette gått.», sier Kjetil Kristensen – Direktør i Alta Næringsforening.

Portalen er lansert og i drift fra i dag. Kadu AS står bak arbeidet med portalen og har strukket seg langt med sine ressurser og jobbet gjennom helgen for å få dette til.

«Dette viser styrken i lokale og nære ressurser. På rekordtid har både Alta Kommune, Sparebank 1, Kadu og Alta Lastebilsentral snudd seg rundt og muliggjort lanseringen av denne satsingen. For et team!», sier Kjetil Kristensen